Visolie zwanger

0
11
Plant-based and animal sources of Omega-3 acids

Visolie – Voor, tijdens en na de zwangerschap

Wat hebben Visolie en zwangerschap met elkaar te maken? Zoals de meeste wel weten hebben de Visolie omega-3 vetzuren (EPA en DHA) meerdere gezondheidseffecten. En niet alleen de volwassen mens ondervindt hier de voordelen van, want voor de ontwikkeling van zowel de foetus, als de baby zijn ook zij gebaat bij een voldoende voorziening van EPA en DHA.
Eerst iets in het kort over Visolie Omega-3. Omega-3 is een essentieel vetzuur dat niet door het lichaam wordt aangemaakt, maar dat het lichaam wel helpt gezond en vitaal te blijven. Omega-3, dat vooral is te vinden in visolie, bestaat uit alfa-linoleenzuur, EPA en DHA. Deze vetzuren hebben, mits in de juiste dosering, o.a. een gunstige invloed op hersenen, hart- en bloedvaten en het gezichtsvermogen.

Waarom visolie tijdens de zwangerschap?

Een dagelijkse inname van voldoende DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen en ogen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen.
Naast dat visolie gezondheidseffecten heeft op het lichaam, zorgt een tekort ook voor symptomen. Hier gaan we later nog op in.
We gaan iets dieper in op de gezondheidseffecten; gezichtsvermogen en de hersenen. De vetzuur DHA in visolie komt voor een groot deel voor in de hersenen en het netvlies. Hierdoor is DHA essentieel voor een goede aanmaak van de hersenen en het gezichtsvermogen van de foetus.

Als er een tekort aan DHA ontstaat, zal de voorraad van de moeder aangesproken worden. Hierdoor kan er weer een tekort ontstaan bij de moeder en dat kan leiden tot symptomen als allergieën, slechter zicht, slechtere concentratie, angst, slechte stemming en slapeloosheid. Dit is dus een extra reden om voldoende visolie vetzuren in het lichaam te hebben.

Na de zwangerschap / bevalling

Ook na de bevalling en tijdens het geven van borstvoeding is het aan te raden om voldoende visolie binnen te krijgen. Via de borstvoeding kan de zuigeling namelijk de omega-3 vetzuren nog binnen krijgen en dat is nog steeds belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Daarnaast kan een tekort die eventueel is ontstaan in het lichaam van de moeder weer worden hersteld.

Welke visolie omega-3 tijdens de zwangerschap?

Vanwege de gezondheidseffecten van Visolie op zowel de foetus, baby en de moeder zelf, adviseert de Gezondheidsraad aan zwangere vrouwen om altijd om twee keer per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Meer dan 2 keer vette vis per week wordt echter weer afgeraden, omdat er dan een te hoge inname van gevaarlijke stoffen zoals zware metalen, toxines, kwik en PCB’s in het lichaam kunnen komen.

Dit is bij Visolie capsules niet het geval. De Visolie capsules van goede merken zijn een pure, natuurlijke koudwater visolie en vaak gecombineerd met vitamine E. De visolie is rijk aan omega-3 vetzuren met een hoge dosering EPA en DHA.

Waar het bij vette vis gevaarlijk is om teveel van in te nemen door de schadelijke stoffen is dit bij Visolie capsules met een triglyceride-olie niet het geval. De goede visolie is een triglyceride-olie die ten opzichte van een ethylestherolie een extra zuiveringsstap heeft ondergaan wat de opneembaarheid bevordert en oprispingen voorkomt.
En zo ondergaat bijvoorbeeld ExtrOmega visolie een extra zuiveringsstap en daarmee is deze visolie 100% vrij van PCB’s en zware metalen.

Welke Omega-3 Visolie capsules?

Omega 3 visolie capsules zijn er voor de zwangere vrouw in de periode vóór, tijdens en na de zwangerschap. Ze bevatten een goed gedoseerde hoeveelheid EPA en DHA en zijn vaak extra gezuiverd om verontreinigingen tegen te gaan.
Zoals hiervoor besproken bevatten de beste Visolie capsules een triglyceride-olie. Daarnaast is het zeer belangrijk dat deze capsules Vitamine E bevatten. Visolie is namelijk gevoelig voor oxidatie in het lichaam en daarom moet er een antioxidant in de vorm van vitamine E toegevoegd worden. Daarom adviseren wij alleen Visolie Capsules te nemen die ook Vitamine E bevatten.

Nog eens de gezondheidseffecten op een rij:

  • Visolie en stemmingen

DHA speelt een belangrijke rol bij de regulatie van het gedrag en de stemming. Dit is weer van invloed bij het verminderen van depressieve gevoelens die vervolgens kunnen leiden tot postnatale depressie.

  • Visolie en hormoonschommelingen

EPA heeft in tegenstelling tot DHA weer invloed op de hormonen. Hierdoor kan visolie hormoonschommelingen tijdens een zwangerschap verminderen. Dit kan leiden tot een vermindering van bijvoorbeeld de vervelende zwangerschapskwalen die zwangere vrouwen ervaren.

  • Visolie voor de ontwikkeling van de foetus / baby

De vetzuren EPA en DHA uit de visolie hebben diverse, gunstige effecten op de ontwikkeling van de foetus. Deze goede vetzuren zijn namelijk belangrijk voor de ontwikkelingen van de hersenen, dat weer zijn naslag heeft op een goed geheugen, het spraakvermogen, de leerprestaties en het gedrag. Daarnaast is DHA essentieel voor de ontwikkeling van de ogen / het netvlies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here