Welke visolie tijdens zwangerschap

Dat visolie tijdens zwangerschap belangrijk is weten de meeste wel, maar welke visolie is nou goed? En wat is de beste vorm; vette vis of visolie capsules?

Vanwege de gezondheidseffecten van Visolie op zowel de foetus, baby en de moeder zelf, adviseert de Gezondheidsraad aan zwangere vrouwen om altijd om twee keer per week vis te eten, waarvan minstens één keer vette vis. Meer dan 2 keer vette vis per week wordt echter weer afgeraden, omdat er dan een te hoge inname van gevaarlijke stoffen zoals zware metalen, toxines, kwik en PCB’s in het lichaam kunnen komen.

Dit is bij Visolie capsules niet het geval. De Visolie capsules van goede merken zijn een pure, natuurlijke koudwater visolie en vaak gecombineerd met vitamine E. De visolie is rijk aan omega-3 vetzuren met een hoge dosering EPA en DHA.

Waar het bij vette vis gevaarlijk is om teveel van in te nemen door de schadelijke stoffen is dit bij Visolie capsules met een triglyceride-olie niet het geval. De goede visolie is een triglyceride-olie die ten opzichte van een ethylestherolie een extra zuiveringsstap heeft ondergaan wat de opneembaarheid bevordert en oprispingen voorkomt.

En zo ondergaat bijvoorbeeld ExtrOmega visolie een extra zuiveringsstap en daarmee is deze visolie 100% vrij van PCB’s en zware metalen.

Welke Visolie capsules?

Omega 3 visolie capsules zijn er voor de zwangere vrouw in de periode vóór, tijdens en na de zwangerschap. Ze bevatten een goed gedoseerde hoeveelheid EPA en DHA en zijn vaak extra gezuiverd om verontreinigingen tegen te gaan.

Zoals hiervoor besproken bevatten de beste Visolie capsules een triglyceride-olie. Daarnaast is het zeer belangrijk dat deze capsules Vitamine E bevatten. Visolie is namelijk gevoelig voor oxidatie in het lichaam en daarom moet er een antioxidant in de vorm van vitamine E toegevoegd worden. Daarom adviseren wij alleen Visolie Capsules te nemen die ook Vitamine E bevatten.